924 koppeling

Home Forums Porscheforum Technisch Algemeen 924 koppeling


Deprecated: Functie bp_core_get_user_domain is sinds versie 12.0.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan bp_members_get_user_url(). in /home/customer/www/porscheforum.be/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Weet er iemand hoe je bij een 924 een vastgeplakte koppeling (waarschijnlijk door vocht) kan loskrijgen. Voor de winter reed deze nog probleemloos.
  Thanks

  Hey Willie, zie dat je nieuw bent op het forum. Alvast welkom!

  Wat zijn de symptomen? Wat bedoel je met vast geplakt, is het rempedaal volledig indedrukt blijven plakken? Dan is het waarschijnlijk een dichting op master of slave die kapot is.

  Ik bedoel dat ik hem niet ontkoppeld krijg.
  Als ik op het koppelingspedaal duw, voel ik een sterke weerstand en de koppelingsschijf komt niet vrij zodanig dat ik niet kan schakelen.
  Heb eens geprobeerd te starten met koppelingspedaal ingetrapt terwijl hij in tweede versnelling staat maar dan schiet hij vooruit als je begrijpt wat ik bedoel. Dus volgens mij zit de koppelingsplaat vastgeroest.

  Als u koppelingsplaat vast zit door roest of zo 💡 dan is er maar 1 ding aan te doen 8)

  Luc

  De hint van de cola heeft mij op het idee gebracht om remmenreiniger te gebruiken (omdat er minder suiker inzit). De koppeling is zonder al te veel miserie losgekomen: handrem op, in vierde gezet, koppelingspedaal ingeduwd en na twee maal starten kwam de koppeling los. Heb er dan wat mee gereden en de koppeling wat laten slippen zodat alles nu in orde is. Dank voor de tip.
  Willie

  Geen probleem ik heb een grote liefde voor Porsche dus doe ik dat met alle plezier

  Luc
  http://www.lecars.be

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.