alcolaser

Home Forums Zeverhoekje alcolaser

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • vanaf nu kunnen ze zelfs bij voorbijrijdende auto’s ( tot 120 km/u) zien dat iemand gedronken heeft…

  http://www.hln.be/hln/nl/961/Wetenschap/article/detail/1175035/2010/10/26/Alcolaser-vindt-alcoholgeur-bij-rijdende-chauffeurs.dhtml

  In Moskou is een nieuw snufje tegen dronken bestuurders voorgesteld op de internationale beurs Interpolitex over uitrusting voor de politie. De Alcolaser beschikt over een laser om vanop afstand alcoholdampen te detecteren bij rijdende bestuurders, zegt co-ontwerper Sergej Laptev.

  De Alcolaser werkt al bij bestuurders die nog maar een glaasje vodka op hebben, en is efficiënt tot een snelheid van 120 km per uur. De laserstraal houdt geen gevaar in voor de ogen van de bestuurder en het menselijk lichaam.

  Het apparaat staat nog wel niet op punt, en tests zullen nog een jaar duren. De Russische wegenpolitie zou vanaf 2012 over het toestel kunnen beschikken. De Alcolaser is ontwikkeld door de groep Laser Systems uit Sint-Petersburg en een gespecialiseerd instituut van het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken.

  Sinds 6 augustus 2010 mogen Russische autobestuurders geen druppel alcohol hebben gedronken. Dit verbod kwam er op vraag van president Dmitri Medvedev. (afp/sam)

  26/10/10 18u39

  :mrgreen:

  rjf

  Onmogelijk in België dus… 8)

  rjf schrijft:

  Onmogelijk in België dus… 8)

  daar hoop ik toch op! 😆

  waarom, zone zatlap ❓ 👿
  mensen dat niet worden ‘gelaserd’ worden minder tegengehouden, en dronkaards vlugger gepakt 😈

  Tot 120 km/u
  🙄
  Simpel toch , heb je wat gedronken rijdt je gewoon een beetje sneller 😈

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.