Ferrari winstgevender dan Porsche

Home Forums Zeverhoekje Ferrari winstgevender dan Porsche

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Klikkerdeklik

  Ferrari heeft de jaarcijfers over 2006 bekend gemaakt en die zijn niet misselijk. Waren we altijd in de veronderstelling dat Porsche het meest winstgevend was (per verkochte auto). Helaas, Porsche komt maar tot een schamele 21.799 euro (voor belastingen) en dat was dan ook nog eens het resultaat van eenmalige baten. Ferrari is in 2006 gekomen tot een bedrag van ruim 32.000 euro per auto, daar kan Porsche nog een puntje aan zuigen! Als Ferrari deze lijn weet door te zetten in 2007 dan zal het helemaal een feestjaar worden voor de mannen in Maranello.

  Ferrari verkoopt natuurlijk een stuk minder auto’s dan Porsche op jaarbasis (5.671 tegen 97.000), maar dat neemt niet weg dat het resultaat zeer goed is. Het is dan ook niet zo raar dat Fiat vorig jaar besloot om haar aandeel in Ferrari weer uit te breiden van 56% naar 85%. Een beetje extra winst is natuurlijk nooit weg, zelfs niet voor het inmiddels goed draaiende Fiat.

  En dat allemaal zonder het winnen van de Formule 1 wereldtitels, alhoewel het winnen van die titels Renault het afgelopen jaar op financieel gebied niet echt heeft geholpen.

  Anoniem

  Logisch hé. De mensen zijn niet meer zo achterlijk als vroeger. Een Renault die je in de garage koopt heeft voor 0 komma 0 te maken met wat ze in de F1 uitspoken. Ferrari daarentegen heeft in zijn straatversies wel wat anders steken dan een Renault en zit toch wel voor een stuk verweven met wat ze in de F1 hebben.

  [quote=”stefx911″:qxvipq3j]Waren we altijd in de veronderstelling dat Porsche het meest winstgevend was (per verkochte auto). Helaas, Porsche komt maar tot een schamele 21.799 euro (voor belastingen) en dat was dan ook nog eens het resultaat van eenmalige baten. Ferrari is in 2006 gekomen tot een bedrag van ruim 32.000 euro per auto, [/quote]

  Wil dat eigenlijk niet zeggen dat ze voor een ferrari veel meer vragen dan hij maar waard is? (10.000euro te duur) Dan zijt ge beter af met een Porsche 😉

  Ik heb het artikel niet geschreven hé 😉

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.