gepolierde velgen

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Dit zijn ze dan:
  Heb mijn org. velgen “zelf” 🙄 eens gepolierd. en het is toch nie mis
  Hier een paar leuke foto’s!

  [url=http://imageshack.us:jbvlkl4c]

  [url=http://imageshack.us:jbvlkl4c]

  [url=http://imageshack.us:jbvlkl4c]

  [url=http://imageshack.us:jbvlkl4c]

  is knap en je porsche embleem komt ook nog een stuk mooier eruit.

  blinken ze nu niet harder dan toen de wagen nieuw was 😉

  Lang mee bezig geweest?

  Ja nu blinken ze wel meer als nieuw.. net een spiegel.
  Ja vele uren schuren en polieren, voor 1 velg zit je zo aan een 8 uren .=>ongeveer 6uur schuren 2uur polieren (veel nacht werk gedaan). ben blij dat ze eindelijk eens af zijn.

  Anoniem

  Welke produkten heb je gebruikt? Eerst met (fijn)schuurpapier en dan glaswol? Met welke produkten ga je ze onderhouden, ik heb vandaag mijn tweedelige RH cup 1 velgen terug gemonteerd waarvan de randen ook hoogglans gepolijst zijn.Ik heb het wel latendoen, teveel werk aan.

  Zeer knap resultaat.

  Eigenlijk is het niet moeilijk.ik Ben begonne met een redelijke grove korrel(300) ,om te schuren en zo afbouwen na een fijne korrel (1000-1200).
  als dat schuren klaar is dat er geen diepe krassen meer zijn kan je starte met polieren .
  het onderhoud doe ik met proppen wat en een metal cleaner (geen glaswol dat maakt nog net teveel krassen) .

  ik hoor heel wat mensen steeds het woord “polieren” gebruiken, maar wat houd dat dan net in , hoe en met wat polier je nadat je geschuurd hebt ?

  Met een boormachientje met van die speciale stukken op en polierpasta natuurlijk 😉

  Of met een traag draaiende (700rpm) slijpmachientje dat niet te zwaar en makkelijk in de hand ligt.

  Men kan blijkbaar veel dingen polieren of polishen, vorige donderdag de glaasjes van mijn mistlichten vooraan laten doen, als het niet te erg is, geeft dat mooi resultaat (links ok). Maar te diepe gaatjes krijg je natuurlijk niet weg (rechts aan vervanging toe).
  Kan je niet zeggen dat polieren zoals simoniseren is? Maar dan echt minimaal polishen?

  Ja Koen dat is nu eens de juiste set (foto).ik heb het dus na het schuren gepolierd met zo een setje gewoon op het boormachine plaatsen en laat maar draaien 2500tpm
  ja met zo een soort slijpmachine moet het normaal ook gaan om te polieren ma ik weet niet als het goed gaat in afrondingen (met een boormachine gaat dat wel) .hoe sneller het doek kan draaien hoe beter.
  met een dremel(klein boor/slijpmachine) kan je zelfs de binne kanten ook doen denk ik(misschien stap 2 van de velgen) 8)

  In de volksmond wordt alles polieren genoemd maar er is volgens mij een verschil tussen polieren en polijsten… Corrigeer me als ik het mis heb…

  Een auto polieren doe je met “een soort traagdraaiende slijpmachine” zoals Setakira het zegt…
  Dient om kleine krasjes uit de lak te halen en oude lak terug glanzend te maken. Wordt gedaan met schapenvacht en mousse en vloeibare polierprodukt.

  aluminium en inox doe je met borstels op een boormachine (of op een slijpsteen zoals ze in de volksmond zeggen met polijstborstels op voor het grotere werk). Dit wordt gedaan met borstels en pasta.

  Met polierprodukt om de autolak onder handen te nemen zal je nooit aluminium gepolijst krijgen. En anders om zou ik het niet willen proberen…

  Larsy11 mooi resultaat.

  Ik heb ook mijn fuchs velgen zelf gepollijst en ik heb polijst papier gebruikt die ik van een kennis gekregen heb die goudsmid is, dit papier is niet goedkoop maar is zeer sterk t.o.v. het papier die ik in de speciaal zaak gevonden had.

  Voor de geintresseerden http://www.buysschaert.com/webpaginas/frameset_catalogus_Nederlands.htm

  Op het einde heb ik polijstpasta en de boormachine gebruikt, niet tegenstaande dat ik met het schuren reeds een zeer glad oppervlak had. Het schuren heb ik met de hand gedaan, maar nu weet ik beter, dit artikel vind ik wel de moeite waard om te bekijken komt van Pelicanparts (er zijn er nog goede maar deze wou ik hier toch kwijt :
  http://forums.pelicanparts.com/showthread.php?s=&threadid=271973&highlight=fuchs+polishing

  Als onderhoudsmiddel gebruik ik belgom bestaat voor aluminium en chroom, is zeer aan te bevelen voor blank metaal dit product wordt door veel oldtimer liefhebbers gebruikt.

  Pollieren van autolak wordt dikwijls gedaan met commandant 4 en met een traag draaiende polliermachine, als je lak er niet meer uit ziet dit doen en hij blinkt als een spiegel, ik heb dit gezien op een rood Golfje maar na een tijdje werd hij terug dof.

  Peter

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.