Kapot wieletje in snelheidsmeter, wie kan hier aangeraken ?

Home Forums Porscheforum Technisch Algemeen Kapot wieletje in snelheidsmeter, wie kan hier aangeraken ?


Deprecated: Functie bp_core_get_user_domain is sinds versie 12.0.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan bp_members_get_user_url(). in /home/customer/www/porscheforum.be/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Hoi,

  heb zonet mijn snelheidsmeter eens opengedaan om te zien wat er defect was. De snelheid duidt ie nog aan, maar de kilometers telden er niet meer bij. Het is een meter uit een Porsche 930 van 1986, model tot 340km/u uit 959, gestoken bij dealer te Duitsland.

  Nu zie ik al vrij snel dat het hoofdwiel dat aangedreven wordt door het motorke een paar tanden kwijt is en dus niet meer kan ronddraaien. Wie o wie kan mij zo’n nieuw wieletje bezorgen ?

  Ziehier enkele foto’s die veel zullen verduidelijken. Het gaat dus om het oranje wiel. Op de laatste detailfoto zie je duidelijk dat het 2 tanden kwijt is.

  Heeft iemand dit liggen of weet waar ik mijn licht kan opsteken ?

  Alvast dank !
  Steven

  Was die rand achteraan nog goed voor je hem open maakten ? ik denk het niet hoor, en nee sorry dat heb ik niet liggen.

  Dag Luc, welke rand bedoel je ? Dat randje van de zwarte ring die het glas vooraan omringd ? Dat was nog als nieuw ja, nu niet meer natuurlijk 🙂 ) Die klok was nog nooit opengeweest voor zover ik kon opmaken.

  Zou iemand moeten kunnen vinden die zo’n kapotte electrische kilomterteller liggen heeft en die dat wieletje kan missen, of de ganse klok. Want ik denk niet dat ik dat wieletje apart kan bestellen ergens ?

  Groeten en tot later
  Steven

  Zaten de afgebroken tandjes er nog in ?
  Waarschijnlijk gebeurd toen ze de kilometerstand hebben terug gedraaid.

  Misschien dat je het wieltje van een andere kilometersteller kan gebruiken. Een okkazie zoeken.
  Weet wel niet of die hetzelfde wieltje hebben maar vermoed het wel

  http://www.odometergears.com denk ik zal je wel kunnen helpen 😉

  Jan of Erwin, hartelijk dank voor deze link ! Daar lijkt inderdaad de oplossing voor mijn probleem te vinden te zijn, het staat zelfs al op hun homepage 🙂 )

  Je moet deze website maar weten zijn natuurlijk….

  [quote=”TurboElfje”:3kbeao8k]Dag Luc, welke rand bedoel je ? Dat randje van de zwarte ring die het glas vooraan omringd ? Dat was nog als nieuw ja, nu niet meer natuurlijk 🙂 ) Die klok was nog nooit opengeweest voor zover ik kon opmaken.

  Zou iemand moeten kunnen vinden die zo’n kapotte electrische kilomterteller liggen heeft en die dat wieletje kan missen, of de ganse klok. Want ik denk niet dat ik dat wieletje apart kan bestellen ergens ?

  Groeten en tot later
  Steven[/quote]

  Mmm ok dan was er niet aan geprutst

  het was jan, en het is graag gedaan hoor 🙂

  wij zijn nu ook al een tijdje op zoek naar een radartje voor onze mechanische kilometriek…het is spijtig genoeg niet eentje dat ze aanbieden bij odometergears. doch we vinden het wel, wel hebben tijd zat 😉

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.