keuring voor de verkoop

Home Forums Porscheforum Technisch Algemeen keuring voor de verkoop


Deprecated: Functie bp_core_get_user_domain is sinds versie 12.0.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan bp_members_get_user_url(). in /home/customer/www/porscheforum.be/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Ik heb op het forum iets of wat kunnen lezen van een keuring van de wagen voor de eigenlijke verkoop.

  Ik ben op zoek naar een Porsche 911 van voor 80 (Oldtimer). Maar heb geen snars verstand van motor, …

  Hoe werk dit systeem? Ik wil natuurlijk geen kat in een zak kopen vandaar!

  De keuring op zich geeft weinig garantie over de motor en dergelijke. Het enige waar je zeker van bent is dat de remmen en de veringen deftig werken.

  Dus voor hetzelfde geld heb je een perfect goedgekeurde wagen, waarvan na 2 weken bijvoorbeeld een klep afbreekt.

  Keuring laten uitvoeren door een Porsche center of een onafhankelijke Porsche specialist (je vindt er hier enkele RSR (L.E.Cars) te Baasrode bij Dendermonde vindt je hier op het forum als raadgever; Porsche-A-Parts (Rillaar bij Leuven); Willems in Zulte of andere diagnose center van VAB-Touring deze mensen kunnen U wijzen op de eventuele te verwachten kosten en problemen (carrosserie- alsook de mechanische problemen), gaat U wel ook wat kosten maar dan ben je vrij zeker van Uw aankoop.

  Peter

  Hoe gaat dat dan precies in zijn werk?

  Je gaat naar een P gaan kijken en vraagt aan de eigenaar of je er even mee naar de keuring mag rijden ofzo? Of als gij wil meegaan naar die of die garage…?

  Sorry maar dit is allemaal vrij nieuw voor mij.

  Hallo XeQtoR,

  Zoiets doe je in samenspraak met de verkoper, ik denk niet dat die U met zijne P eventjes laat vertrekken. Vooralleer je beslist dat dit de P is die jij zelf wilt dan kan je reeds al bepaalde punten zelf nakijken er is bvb bij Pelicanparts een kopersgids die U kan gebruiken, zie hier eens
  http://www.pelicanparts.com/911/technical_specs/911_guthrie_faq.htm opgelet gaat wel over de US modellen en in het Engels (zeg maar Amerikaans) maar is reeds een leidraad die U kan leiden.
  Schaf ook het boek de originele Porsche 911 aan van Peter Morgan is zowat de Porsche Bijbel mag zeker niet ontbreken in Uwe boekenkast, daarin vindt je de types met de kenmerken en hun nummers (kan je ook wel op het net vinden maar niet zoals in dit boek).

  Sorry dat ik hier veel naar Pelicanparts verwijs mannen (vrouwen, heb ik hier nog niet gehoord dacht ik 😆 ), maar het is nog steeds een zeer goede informatieve bron voor iemand die een beetje Engels verstaat, ik zie dat dit forum toch de laatste tijd ook aan het groeien is dankzij de inzet van Dave 😀 en zijn medewerkers, veel nieuwe namen erbij en Peetjes, het was dit forum die mij aangezet heeft mijne eerste P aan te schaffen (alléé het oude forum die nu erg modern is ingekleed).

  Peter

  Aan XeQtor prettige zoektocht, dit is reeds zo boeiend en leerrijk Uwen eerste P zoeken en nadien bllijft hij boeien, ik heb hem reeds meer dan 2 jaar en het is nog altijd een sensatie 😉 .

  Thx FlatSix!

  Ik ga zeker even gaan kijken voor dat boek. En even die Pelican url afprinten.

  Dan kan ik me weer ergens in verdiepen… 😕

  Wanneer ik een P gevonden heb die mij aanspreekt ga ik toch wel vragen om zo’n keuring.

  Hebben jullie eigenlijk een richtlijn voor het aantal km die een Porsche oldtimer ong. mag hebben?

  Porsche 911 RED BOOK van Patrick Paternie is ook een absolute must om te hebben.
  http://www.motorbooks.com

  Klein en handig boekje om mee te nemen als je gaat shoppen voor een 911

  ISBN 0-7603-1960-x

  Bij http://www.bol.com kan je het ook bestellen…

  Succes bij je zoektocht !

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.