Om te wonen … Met een knipoogje naar Porsche

Home Forums Zeverhoekje Om te wonen … Met een knipoogje naar Porsche

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

 • Deprecated: Functie bp_core_get_user_domain is sinds versie 12.0.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan bp_members_get_user_url(). in /home/customer/www/porscheforum.be/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

  Ik weet niet van wanneer dit artikel dateert, maar is wel eens leuk zoiets te lezen 🙂 )
  Bron : Gazet Van Antwerpen

  Met een knipoogje naar Porsche
  In de Londenstraat op het Eilandje, naast het schoolgebouw van het Technicum Noord Antwerpen, gaan de sloophamers hevig tekeer. Over een paar weken start hier de bouw van ‘Building 964’, ‘Building 993’ en ‘Building 997’ in het appartementencomplex London Residence. De nummers van de gebouwen verwijzen naar reeksen van het automerk Porsche, want de gelijknamige garage is immers naast de deur.

  London Residence zal in totaal vijf ‘buildings’ bevatten en neemt de hele ruimte naast het Technicum Noord Antwerpen in, tot op de hoek met Kempischdok-Westkaai en aan de achterzijde de August Michielsstraat. Het gloednieuwe gebouw wordt getekend door architect Johan Lowet, die ook zijn naam zette onder de plannen van het bouwproject Zuiderley, op de hoek met de Amerikalei en de Bresstraat op het Zuid.

  Een deel van London Residence staat er al een tijdje: In de August Michielsstraat zijn de appartementen van ‘Building 911’ allemaal al bewoond. Nu wordt ijverig gewerkt aan de rest van de residentie. Naast het Technicum Noord Antwerpen werden zopas oude panden gesloopt en gaapt nu een groot gat. Hier komt ‘Building 997’, met commerciële ruimtes op de gelijkvloerse verdieping, zes appartementen en twee luxueuze penthouses. Dezelfde invulling krijgt ‘Building 993’ aan Kempischdok-Westkaai. Aan de kant van de August Michielsstraat rijst binnenkort ‘Building 964’ op, met 5 loft-appartementen. In een latere fase worden de bestaande panden op de hoek van de Londenstraat en Kemischdok-Westkaai gesloopt om plaats te maken voor ‘Building 996’. In totaal zullen er in de hele Londen Residence dan 36 appartementen, lofts en penthouses zijn, met in het midden een gemeenschappelijke binnentuin. Eind 2008 moet het hele project klaar zijn.

  Aan al dat fraais hangt natuurlijk ook een dito prijskaartje. Een appartement van 130 m² heb je vanaf 199.900 euro, voor de penthouses met daktuin en uitzicht op het Kempisch Dok betaal je minstens 449.900 euro. “Toch is bijna 40 procent van de woningen al verkocht”, zegt Didier Lins van Reds, één van de immokantoren die de flats verkopen. “De kopers zijn vaak jonge tweeverdieners zonder kinderen, of oudere mensen die hun huis met tuin inruilen voor een stekje in de stad. Ze zien het Eilandje als een goeie plek om te investeren: de bootjes in de dokken, het Museum aan de Stroom, het Park Noord, … Het Eilandje is een gegeerde plek om te wonen.”

  Is dat waar mark986 zn optrekje gekocht heeft ?? 😉 )

  Anoniem

  neenee, toch ni, beetje over budget. Ik ben maar een alleen verdiener die alleen is….wel zonder kinderen…. Ben wel es gaan horen daar maar was net iets te van het goede. Mijn loft situeert zich in de helmstraat waar de vroegere “Martougin chocoladefabriek” was, daarna heeft “Castrol” zich er gevestigd tot een paar jaar terug. Nu is heel de oude fabriek omgevormd tot een loftcomplex.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.