Petrolhead Weekendje onder forummers

Home Forums Porsche Uitstappen Petrolhead Weekendje onder forummers

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Daar de doorgestuurde verslagen toch niet op deze site komen zet ik ze rechtsreeks hier neer.

  Ik zat er al langer over te denken , maar helaas was er nooit de tijd voor .
  Nu we onszelf een lang vakantie gegeven hebben werd het tijd om dingen te doen die we (veel) te lang hebben uitgesteld .
  Dit weekend gingen we het museum van sinsheim bezoeken en Hockenheim circuit . Daar is het ‘s zondags steeds vrij rijden .
  Via Facebook en TACB dit uitstapje bekend gemaakt doch maar één iemand kon dit weekend vrijmaken . Kenny alias KDC op dit forum .
  Daar het op één dag inclusief op en af rijden teveel zou zijn besloten we om zaterdag te vertrekken , in sinsheim te overnachten en zondagavond terug te komen .
  Een ondertussen goede maat Kenny ging mee .
  De bedoeling was om met de Porsches te rijden doch door het rotte vertrek en voorspelde weer silde ik de CS thuis laten en met de Quattro te gaan .
  Kenny wilde zelf met zijn Boxster rijden .
  ‘s Morgens samengekomen aan de grens vertrokken we aan onze rit van ongeveer 400km .
  De hele onderweg hebben we op een klein momentje na regen gehad dat de snelheid gedempt bleef .
  Om 13.30u kwamen we aan aan het Automobiel en Technic Museum Sinsheim .
  Daar hebben we ons dagje mee gevuld tot sluitingstijd (18.00u)
  De foto’s hiervan kan je HIER zien .

  Enkele teasers

  Daarna gingen we naar ons geboekte hotelletje , verfristten ons en gingen in het leuke aanpalende restaurantje onze hongerige magen vullen .
  Daarna besloten we om naar sinsheim Centrum te rijden en lekker af te zakken in een leuke gezellige horecazaak en ons toe te geven aan de vele soorten Cocktails .
  Er werd afgesproken door het slechte weer niet dadelijk naar het circuit te gaan daar er toch niet veel zou te beleven vallen en besloten we om vroeg op te staan en een 80km verder door te rijden om het nieuwe Porschemuseum in Stuttgart te gaan bezoeken .
  Zo gezegd zo gedaan . Na een korte nacht en veel te vroeg opstaan konden we aan een lekker ontbijtbuffet wakker worden , alles afhandelen , inpakken en wegwezen .
  Stuttgart , here we come . Het goot pijpestelen en de beslissing was de juiste . Tegen 10.00u stonden we aan het museum , en we konden niet wachten om ons aan al het leuke te vergapen .
  De foto’s hiervan vinden jullie HIER .

  Enkele teasers

  Daarna gingen we naar de overkant van de straat en gingen het Porsche Center Stuttgart bezoeken waar vele zeer leuken wagens stonden . Ook gingen we langs het fabriek om te kijken of er iets leuks te spotten was

  Daarna gingen we terug richting Hockenheim in de hoop dat het eindelijk zou stoppen met regenen en jawel hoor . Een 20km van Hockenheim stopte het met regenen en konden we in de droogte toch nog hiervan genieten .
  Fotootjes vinden jullie HIER

  Enkele teasers

  Tegen 16u vertrokken we stikkapot maar voldaan richting huis .
  Wij hadden nog een 500km te gaan , Kenny nog een 220 extra .
  Het was een zalig en zeker rijk gevuld weekendje .

  Het Porschemuseum blijft een absolute topper voor elke liefhebber van het merk, en inderdaad een beetje spijtig dat het plaatsen van de verslagjes niet al te vlot meer loopt …. 😕 Blijven posten zou ik zeggen 😉

  Anoniem

  Mooi weekendje geweest zie ik. Weeral andere auto’s in het museum .

  Anoniem

  Van wie is die gecrashte 356?

  Volgens het info bordje van de eerste eigenaar van de wagen die die vanuit de US heeft meegenomen . Het was zijn eerste Porsche en wil deze wagen niet laten restaureren . 😕

  was het meteen ook zijn laatste Porsche? 😉

  Geen idee , maar ik denk het niet .
  Als je weet wat zelfs zo’n “wrak” nog aan waarde heeft zal hij niet knap in geld zitten

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.