Porsche 911: eerste keuring – gevoelige punten ?

Home Forums Porscheforum Technisch Algemeen Porsche 911: eerste keuring – gevoelige punten ?


Deprecated: Functie bp_core_get_user_domain is sinds versie 12.0.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan bp_members_get_user_url(). in /home/customer/www/porscheforum.be/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Hallo,

  Ga binnenkort voor eeste maal met mijn 964 naar de keuring 😕

  Met mijn voring 365A speedsterke nooit geweest sinds 15 jaar 🙂

  Welke punten kunnen eventueel een probleem geven voor afkeuring bv. CO2, enz.

  Ik heb ook een brief ontvangen indien je wagen gekeurd was tussen 25 Nov 2006 en Feb 2007: alleen boorddokumenten meebrengen met 6 euro en bijkomende verlenging voor 1 jaar. Helaas, mijn 964 was gekeurd 1 week ervoor, alhoewel maar mijn keuring zal vervallen op 14 okt aanstaande, wat raar is (11 maanden geldig).

  Alvast bedankt voor jullie antwoorden.

  Mvg,
  Filip

  4s

  veren
  remmen, remleidingen, remkrachtverdeler, ruitenwissers, hoorn, regeling spiegels, lichten, regeling lichten, mistlichten (dat kennen ze niet altijd op de keuring), banden, bandenmaat, velgen

  noem maar op, in alle geval ze kunnen er de laatste tijd wat van ….

  [quote=”filip vanbrabant”:3kv481de]Ga binnenkort voor eeste maal met mijn 964 naar de keuring 😕 [/quote]

  De delicate punten van een 964 zijn anders dan die van een 3.2 hoor… jouw wagen is toch een 3.2 met 964 ombouw…

  Bij een 964 zou een delicaat punt bijv. de ophangingsdriehoeken vooraan kunnen zijn, speling op de rubbers…

  Maar bij de 3.2 zie je bijv. vaak dat de bevestiging van de achterste stabilisatorstang uitgescheurd is…

  Ieder model heeft zijn eigen verschillende delicate punten.

  Best laat je gewoon een nazicht keuring doen in de garage zodat je ook al weet dat de remmen goed zijn, schokdempers, afstelling koplampen, alle verlichting werkt enz…

  Verder gewoon zien dat de bandenmaat correct is en dat de wagen niet te laag ligt.

  Wagen moet niet herkeurd worden gezien gekeurd na 15 november 2006. Alleen boorddokumenten + 6 euro meebrengen en klaar is kees.

  Klopt niet helemaal wat je zegt…

  Je wagen werd gekeurd op bijv. 17 november 2006, maar de referentiedatum was bij de laatste keuringen bijv. 15 april. De wagens gekeurd tussen november 2006 en februari 2007 kregen dan bij keuring op bijv. 17 november 2006 maar een geldigheid tot 15 april 2007, en dus geen volldig jaar. In maart 2007 werd er dan beslist om de mensen te verwittigen dat ze met de boorddocumenten en 6 euro naar de keuring moesten gaan om zo een nieuw keuringsbewijs te krijgen met een geldigheid van een jaar, te rekenen vanaf de laatste technische keuring (in dit voorbeeld op 17 november 2006, dus geldig tot 17 november 2007)

  Je moet dus wel degelijk je wagen in november aanbieden op de keuring!!!

  Ik heb mijn brief ontvangen op 6/9/2007 en geeft aan dat mijn keuring vervalt op 14/10/2007.

  Verder is er aangehaald dat gezien mijn wagen gekeurd is op 16/11/2006 en dus tussen 15/11/2006 Р23/1/2007 valt ̩n door de recent gewijzigde reglementering voor deze gevallen nu een regularisatie bestaat (aangepaste keuring) tegen 6 euro voor een bijkomende geldigheid te krijgen voor 1 jaar tellende vanaf 14/10/2007.

  Mijn huidig keuringbewijs = vorige sinds niet opnieuw gekeurd is. Er is niets gezegd van april en november alleen dat ik in aanmerking kom.

  Ik heb ook de optie voor een technische keuring indien ik dit wens. Verder is er niets gezegd om tot technische aanbieding in november of zo.

  Ik hoop er zo vanaf te geraken dan door deze wachtende ellende te gaan.

  Op de GOCA website onder 2de handkeuring staat het volgende:

  Mogelijkheid tot administratieve regularisatie

  De klant die tussen 15/11/2006 en 23/01/2007 een personenwagen heeft voorgereden voor een tweedehandskeuring en een groen keuringsbewijs met een geldigheid van minder dan 12 maanden heeft ontvangen kan, indien hij dit wenst, met een administratieve regularisatie (tarief 6€) zijn keuringsbewijs laten verlengen tot 12 maanden t.o.v. de datum van de tweedehandskeuring.

  Ik denk dus dat ik een verlenging kann hebben voor 1 maand en opnieuw voor keuring moet aanbieden in november zoals Johan zegt.

  [quote=”filip vanbrabant”:1lemcpcj]Ik denk dus dat ik een verlenging kann hebben voor 1 maand en opnieuw voor keuring moet aanbieden in november zoals Johan zegt.[/quote]

  Ah voilà… ik wist het… ik heb heel wat klanten die in die periode een auto gekocht hebben bij mij en geen 12 maanden keuring hadden… intussen hebben ze allemaal verlenging gekregen na voorlegging van boorddocumenten op het keuringsstation en het betalen van 6 euro… op die manier moeten ze pas 1 jaar na aankoop (en dus ook tweedehandskeuring) hun wagen aanbieden op de technische controle. Ik had 1 klant in die periode die zijn auto al na 2,5 maand opnieuw moest aanbieden voor de jaarlijkse keuring… 2 weken ervoor kwamen ze dan met hun regularisatie en kwam de brave man ervan af met 6 euro en een ritje naar de keuring.

  Ben naar de keuring geweest in Diest.

  Aanschuiven – controle process- betalen: 45 minuten en gekeurd zonder opmerkingen.

  Vooraf effe langsgeweest bij zeer goede Porsche specialist voor nazicht 😀

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.