Porsche World Cup in voorprogramma Nürburgring 24U

Home Forums Porscheforum Technisch Algemeen Porsche World Cup in voorprogramma Nürburgring 24U

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • b]Waarschijnlijk wordt dit één van de spectaculairste Sprintraces uit de geschiedenis van de autosport. In het voorprogramma van 24U Nürburgring op 25 juni 2011 zullen niet minder dan 200 Porsches aan de start verschijnen![/b]


  Tekst Willem J. Staat
  Foto Porsche

  In het voorprogamma van de 24U komt er een Porsche World Cup. De Porsche-fans
  mogen dit absoluut niet missen!

  Porsche World Cup in voorprogramma 24U Nürburgring
  Voorafgaande aan de 24U vindt er een Porsche World Cup wedstrijd van zes ronden over de Nordschleife plaats. Dit moet het seizoenshoogtepunt worden van de 18 Porsche Cups, die het merk wereldwijd telt. De kampioenschappen van Duitsland, Scandinavië, Frankrijk en Italië zullen voor het kampioenschap meetellen.

  Het startveld wordt in twee klasses onderverdeeld, nl.de Porsche 911 GT3 Cup met 3,6L motoren(bouwjaar 2007 t/m 2009, 400 t/m 420 pk) en de Porsche 911 GT3 Cup uit de bouwjaren 2010/2011 met 450 pk. sterke motoren. Alle Nordschleife debutanten moeten een week van tevoren een tweedaagse cursus ondergaan met ex-Porsche fabrieksrijder Sascha Maassen als hoofdinstructeur.

  Hartmut Kristen van Porsche: “Sinds de marktintroductie in 1998 hebben wij meer als 2000 Porsche 911 GT3’s gebouwd. Met de Porsche World Cup op de Nordschleife willen wij al onze klanten ter wereld een seizoenshoogtepunt bieden. De Porsche 911 GT3 Cup komt in de VLN Langstreckenpokal uitstekend uit de voeten. Ik ben ervan overtuigd dat deze wedstrijd voor zowel coureurs als toeschouwers een onvergetelijk hoogtepunt gaat worden.”

  Het succes van Porsche is de laatste jaren nauw met de Nürburgring verweven. Tussen 2006 en 2009 zegevierde het team van Manthey Racing viermaal op de Nordschleife. Tijdens de afgelopen editie lag de Porsche 911 GT3 Hybrid meer als acht uur op kop. Van de tien wedstrijden die dit seizoen voor de VLN Langstreckenpokal meetelden zegevierde Porsche maar liefst negen maal.

  DE MAX!
  200porsches in een sprintrace op de ring 😯
  is het toevallig bekend of het op tv te volgen zal zyn?

  Geen idee .
  Is de 24u van de Nordschleife dan ergens op TV (hier in Belgenland) live te volgen ?

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.