Probleembak 915

Home Forums Porscheforum Technisch Algemeen Probleembak 915


Deprecated: Functie bp_core_get_user_domain is sinds versie 12.0.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan bp_members_get_user_url(). in /home/customer/www/porscheforum.be/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 29)
 • Ik ben de eigenaar van een Porsche 911 sc .
  Probleem met de 3de versnelling bij koude versnellingsbak
  Bij het schakelen van 2de naar 3de moet ik de koppeling volledig induwen en heel voorzichtig schakelen anders laat de bak zijn tanden horen eenmaal de bak warmer wordt is het probleem minder , wat zou de oorzaak kunnen zijn ??? 😯

  Het probleem kan liggen aan de versnellingsbak olie ofwel aan de koppeling. In het slechtste geval kan de synchronisatie van je 3 de versnelling het aan begeven zijn, daarom zou ik je de raad geven om er eens dringend laten naar te zien voor erger te voorkomen.

  Luc

  Is dit een dure aangelegenheid die synchronisatie van de versnelling.

  zoals rsr zegt zou ik eerst kijken naar de hoeveelheid versnellingsbakolie en of de versnellingsbak vooraan lekt

  Lou

  Laat er nou gewoon zo snel mogelijk naar kijken, wat het ook kost. Als je hier mee blijft doorrijden weet je echt niet wat er boven je hoofd hangt.

  Idd dit zat ik ook te denken maar de keuze is nog altijd aan hem en wij kunnen enkel raad geven vrees ik.

  Zelfde probleem gehad met 3 de versnelling op een 915 boite op mijn 912E – 3 ringen vervangen ( synchromeshen ) en werkte opnieuw perfect.
  Breng je wagen naar Walter in Rillaar en een week later is hij klaar.

  Je hoeft daar ook niet te schrikken over de rekening !!!!!!!!

  Een week later amaai dat is snel, gezien al hetwerk dat wij hebben staan hier zal dit bij ons zeker niet op 1 week klaar zijn vrees ik maar wel binnen de 8 werkdagen. En de prijs is ook enkel maar vast te stellen als ze open is je weet nooit wat je nog kan vinden binnen in.

  Luc

  Een week is voor mij ook 8 dagen, werken die ik heb laten uitvoeren bij Walter waren wel NA AFSPRAAK. Jullie weten heel goed hoelang het duurt om het geheel boite+motor onder uit de wagen te nemen, boite wegdoen voor revisie, alles terug monteren. Indien je goed afspreekt moet dit makkelijk op 8 dagen kunnen.

  Als men uiteraard werk aanneemt dat men niet aankan, heb je “VEEL” werk maar ook zeer vlug ontevrede klanten. Het is dan ook zeer makkelijk om te STOEFFEN met : wij geraken er niet door !!!!
  Je zegt het zelf : al het werk dat we hebben staan.

  Inderdaad is het pas bij het openmaken van de boite dat men kan vaststellen hoe groot/klein de schade is. Dit is een kwestie van vertrouwen, spijtig genoeg zijn er nog altijd specialisten die met een ” vork schrijven ” en er maar op door rekenen en vooral werken aanrekenen die niet nodig waren of helemaal niet gebeurd zijn !!!!!!!!!!
  Ik ben dus heel tevrede over de SERVICE ” aan de juiste prijs” van Porsche-a-parts in Rillaar.

  ferdy, ga eens kijken in Dendermonde, dan zie je hoe professioneel Luc te werk gaat en dat hij gewoon veel werk heeft omdat er meer en meer Porsches rondrijden, en tot nu toe heb ik enkel positieve dingen gehoord over LEcars, moest ik mijn 944 S2 kopen, dan gaat ie daar ook in onderhoud 😉

  924[size=59:114wabdv] -die zo het gevoel heeft dat Luc zijn garage een beetje wordt afgebroken? -:roll: [/size]

  jah ik snap het ook niet goed… Luc doet nooit beloftes die hij niet nakomt (kan je zelfs hier op de site terug vinden) als je hem iets vraagt krijg je meteen een antwoord wat, hoe, wanneer en hoeveel…
  en idd er staan veel porsches te staan omdat er mensen zijn die hun wagen al brengen en er het wachten tot het hun beurt is graag bij nemen omdat ze zeker zijn van de geleverde kwaliteit…

  Luc steekt niks onder stoelen of banken hij zal je meteen zeggen hoeveel geduld je moet hebben…

  En als het echt dringend is zal hij ook wel een oplossing proberen te zoeken… dus om hem zo de grond in te boren dat vind ik nogal… 😕 laag.

  en Luc zegt 8 WERKdagen , in mensentaal is dat dan 10 dagen… of duurt jou week nu ineens ook al 10 dagen ?

  Kijk hier op het forum maar eens van waar ze allemaal naar dendermonde gaan voor onderhoud of herstellingen…
  zowel vanuit oost als west vlaanderen, limburg en zelfs vanuit Nederland…

  Voor mij zitten er in 1 week 5 werkdagen en geen 8 werkdagen 😕 .
  En te veel werk hebben is soms vrij normaal wij hebben klanten die op afspraak komen, maar we hebben er ook die een breuk hebben waardoor hun wagen niet meer kan rijden. Het is dan ook wel zo zoals mcklusky reeds vertelde heeft dat er ook klanten zijn die hun wagen hier laten staan tot we er tijd voor hebben om naar te zien maar deze hebben dan ook geen probleem met dat wachten
  Als je deze wagens met een breuk er tussen neemt dan kom je natuurlijk in de problemen met je tijd. Tevens heb ik ook niet graag om mijn parking vol te zetten met wagens waar we nog niet kunnen aan beginnen, deze moeten dan ook s’avonds nog eens allemaal binnen worden gezet.
  Ik wil er u dan toch even op attent maken dat wij met geen ” vork schrijven ” 👿 en ik probeer altijd om de klant zo goed als mogelijk te helpen zonder hem nutteloze kosten te moeten aanrekenen.Tevens wil ik ook even vertellen dat wij alle herstellingen intern uitvoeren zodat we zeker zijn van ons werk. Ik sta dan ook een beetje verbaast van je uitspraken, en als je goed leest heb ik nergens vermeld om bij mij langs te komen en dat wij beter zijn dan onze collega’s.
  En zoals er hier veel zullen weten hou ik mij altijd aan mijn beloftes die ik maak met de klanten, en iedereen is vrij om te gaan waar hij wil daar kom ik niet tussen en dat weet iedereen hier.

  Luc

  je hoeft je niet te verdedigen tegen ferdi, luc. Je moet eens goed lezen wat hij allemaal al gezegd heeft op dit forum 😕

  Sorry ferdi maar takt staat niet echt in uw woordenboek 🙁

  Blij te oren dat er nog TAKTVOLLE mensen zijn !

  Geweldige indruk maak je op dit porscheforum hoor ferdy.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 29)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.