Vragen m.b.t. porsche 968

Home Forums Porscheforum Technisch Watergekoelde Porsches 968 Vragen m.b.t. porsche 968


Deprecated: Functie bp_core_get_user_domain is sinds versie 12.0.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan bp_members_get_user_url(). in /home/customer/www/porscheforum.be/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 26)
 • Ik ben al sinds enige tijd lid, Ik ben al een tijdje (maar op mijn gemak) aan het rondkijken voor een 968 cabrio, en heb nu misschien mijn droomwagen gevonden (bwjr.1991 met full option en met 164.000 km). Natuurlijk zal ik eerst een AKK laten doorvoeren.
  Echter heb ik nog nog wat vragen.

  1.)Als ik de auto werkelijk kopen ga wil ik hem direct een groot onderhoud geven. Maar wat kost een groot onderhoud inclusief riemen verwisselen? (er natuurlijk van uitgaande dat er geen verborgen gebreken zijn).
  2.) De huidige eigenaar zegt dat de auto schadevrij is, maar dat het airbaglampje brand. Dit zou volgens hem middels resetten weer in orde gebracht kunnen worden. Is dit inderdaad mogelijk, of is er meestal meer aan de hand?
  3.) De auto is voorzien van tipronic. Weet jij wat de meest voorkomende gebreken zijn bij de eerdere tiptronics?

  Bij voorbaat dank voor de antwoorden.

  P968

  Waar heb je de wagen gevonden en heb je misschien een fotootje of linkje?
  Het kan zijn dat iemand van hier de wagen kent

  Sorry, ik heb (nog) geen foto’s. (Ik zou trouwens niet eens weten hoe je die moet plaatsen)

  De wagen staat te koop in de provincie Holland in Nederland (wordt nog een flink stuk rijden vanuit Genk als ik hem daadwerkelijk ga kopen).

  Auto is blauw metallic en heeft Airco, leder, C.V., Tiptronic etc. en heeft 154.000 km gelopen (dus geen 164.000 zoals eerst gezegd) en staat te koop voor € 12.900.

  (Er staat trouwens nog een 968 cabrio te koop in eindhoven, maar die heeft 211.000 gelopen en kost € 13.750,-)
  [/list]

  Veel tips kan je naast Luc ook hier vinden :
  http://www.968forums.com

  Hier staat een CS te koop :

  http://www.titchati.be/porsche/VENTE968CS.htm
  Onderaan de pagina een video van de wagen.

  Hallo Rufie,

  Op de door jou vermeldde site had ik al gekeken, echter toen ik naar de buyersguide wilde gaan kwam ik niet verder (of ik moest me gaan aanmeldden en ik wil niet op elk porsche forum aangemeld zijn).

  Toch bedankt.

  Trouwens de door jou vermeldde 968CS staat volgens mij al heel lang te koop. Volgens mij heb ik deze al enkele maanden geleden ook al zien staan met een foto op ebay of kapaza ofzo. Maar ik wil toch trouwens toch de cabrio versie van de 968. Ik heb nu een Renault Megane cabrio als 2e wagen en wil in navolging weer een cabrio (in mijn geval een 968 cabrio). Maar het moet natuurlijk geen kat in de zak worden. Vandaar dat ik mijn tijd neem voor de aankoop van de “droomwagen”.

  Ik heb intussen wat foto’s van de porsche, ik weet echter niet hoe ik deze vanaf mijn harde schijf in deze topic plaats.

  Kan iemand helpen?

  Alsjeblieft KLIKKERDEKLIK

  Zo even een korte up-date.

  Deze week wordt de porsche naar Guus Hamers (Porsche specialist in Noord Holland) gebracht voor een zeer grondige aankoopkeuring (=incl. nokkenassen controleren). Als alles goed verloopt, kan ik haar (de porsche red.) zaterdag hopelijk ophalen.

  En nu maar duimen dat de AKK goed gaat.

  Ik begin langzaamaan zenuwachtig te worden (op een prettige manier).

  S2

  Hierbij enkele foto’s van de 968 die wacht op p968:

  Wagen ziet er goed uit.
  En een automaat 😯
  Succes en er wordt hier geduimd ❗

  😥 Wagen kan pas begin volgende week gekeurd worden. (was mijn eigen schuld, ik had het verkeerde e-mail adres gebruikt om de afspraak te bevestigen) 😳

  Nu moet ik nog een weekend in de zenuwen zitten 🙁

  [quote=”p968″:rltichkm]:cry: Wagen kan pas begin volgende week gekeurd worden. (was mijn eigen schuld, ik had het verkeerde e-mail adres gebruikt om de afspraak te bevestigen) 😳

  Nu moet ik nog een weekend in de zenuwen zitten 🙁 [/quote]

  In ieder geval het kleppendeksel er af halen, variocam, ketting, geleiders en de tanden van de nokkenassen controleren.

  Idd het deksel verwijderen en goednaar de nokken en tandwielen zien anders heb je en bom geld aan je been. Tevens en groot onderhoud met riemen en alle filters komt zeker op ongeveer en 1400 euro maar dan wel met alles is.

  Hallo Luc,

  De 968 wordt begin volgende week naar Porsche Specialist Guus Hamers (naam heb ik gevonden in het nederlandse Porsche Forum) in Noord Holland voor de AKK gebracht. Guus Hamers rijd zelf ook in een 968 en dat geeft me toch vertrouwen dat hij weet waar hij op moet letten bij de AKK.

  Daar wordt dan inderdaad gekeken naar nokkenassen, tandwielen, ketting, distributieriem, eventueel schadeverleden, kilometerstand etc. etc.
  AKK zou in totaal een halve dag duren. Rapport wordt opgemaakt en naar mij verstuurd/gefaxed.

  Oh ja mischien interessant om voor sommigen te weten, de AKK kost (incl. nieuwe pakkingen voor deksel) € 225,-. Maar liever dit betalen als dat ik dadelijk met een kat in de zak zit.

  Dat ik mischien een grote onderhoud moet laten uitvoeren heb ik al rekening mee gehouden, maar bedankt om me te informeren hoeveel dat zou kosten.
  Als ik de 968 koop en hij heeft een groot onderhoud nodig, zal ik zeker een afspraak bij je maken om deze te laten uitvoeren.

  Verder hoop ik echt dat de AKK goed zal verlopen, want dit zou voor mij een droom zijn die uitkomt.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 26)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.