Zoveelste met een start probleem

Home Forums Porscheforum Technisch Watergekoelde Porsches 924 Zoveelste met een start probleem


Deprecated: Functie bp_core_get_user_domain is sinds versie 12.0.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan bp_members_get_user_url(). in /home/customer/www/porscheforum.be/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Onlangs heb ik een 924 aangeschaft. De auto is van 1981, en heeft 127.000 km. gelopen. Maar vanaf het begin heb ik een probleem met het starten. Als de motor koud is moet ik meestal tussen de 5 en 10 keer starten voordat hij aanslaat. Als je dan gas geeft zakt hij terug in toeren of slaat af. Het lijkt dan ook of niet alle cylinders draaien. Als de motor warm is start hij goed. Hij trekt ook voldoende en bij het laatste proefritje zat ik al snel op 200 km/uur. Wel knalt/ploft de motor bij gas los laten.

  Wat ik gedaan heb;

   Verdelerkap, rotor, bougies en bougiekabels vervangen.
   Luchtfilter vervangen
   Injectors ultrasoon laten reinigen
   Warmloopregelaar gecontroleerd
   Massacontacten gereinigd

  Wat mij wel opviel is dat als de motor draait ik op de plus en min van de bobine 2,36 volt meet. Ik weet alleen niet of dit een betrouwbare meting is.

  Ik heb het idee dat de bougies erg kleine vonkjes geven, toen ik de stroboscooplamp aansloot gaf hij nauwelijks licht. Natuurlijk kan ook de lamp kapot zijn.

  Welke stappen kan ik nu het beste ondernemen en in welke volgorde?

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.