In principe kan elk forumlid op Porscheforum.be moderator worden. Je hoeft er geen speciale leeftijd of kennis voor te hebben. Het is belangrijk dat je weet hoe het Porscheforum werkt, je moet daarom een lange tijd actief zijn op Porscheforum.be. Ook moet je al aangetoond hebben bezig te zijn met moderator-taken. Dat kan je namelijk ook zonder dat je speciale rechten hebt! Iedereen kan problemen melden/laten verwijderen en gebruikers aanspreken op hun gedrag.

Moderator regels

Als je moderator wil worden dan kan dat. Er zijn een aantal regels waar je jezelf aan moet houden als je moderator wilt worden. Lees de onderstaande regels goed door en wanneer je het eens bent met deze regels kun je een aanmelding doen om moderator te worden. Houd er rekening mee dat je tijdens je periode als moderator deze regels naleeft, wanneer je dit niet doet kunnen je rechten namelijk weer afgenomen worden.

+ Het Porscheforum houdt bij het toewijzen van de moderatorrechten rekening met:

+ Het aantal nuttige bijdragen.

+ De manier waarop je andere gebruikers aanspreekt en met hen omgaat.
+ Je aantal zinvolle aanvullingen aan het Porscheforum.

+ Als moderator ga je akkoord met de vormgeving het technisch en algemeen beheer. Hierover wordt geen discussie gevoerd. Wel is het mogelijk om voorstellen te doen ter verbetering van het forum.
+ Als moderator controleer je artikelen en stimuleer je het gebruik van het Porscheforum en meld je eventuele problemen in de overlegtopic. 
+ Als moderator zet je je in om nutteloos geruzie of discussie te bestrijden. Je mag hierbij gebruikers volgens de richtlijnen blokkeren. 
+ Als moderator ben je loyaal aan het Porscheforum. Eventuele discussiepunten worden altijd buiten het forum om gevoerd via de overlegtopic die enkel voor moderatoren zichtbaar is. 

Moderator zijn

Moderator zijn op Porscheforum.be brengt een hoop verplichtingen met zich mee, daarom verwachten wij dat ...

+ Je minstens 3 keer per week aanwezig bent op het Porscheforum. 
+ Je regelmatig de Recente Topics controleert. 
+ Je spam postings zo snel mogelijk verwijderd en spam gebruikers volgens de richtlijnen blokkeert. 
+ Je de verwijder-nominaties in de gaten houd en correct afhandelt. 
+ Je beschikbaar bent en snel antwoord op vragen die worden gesteld in de overlegtopic. 
+ Je nieuwe gebruikers een warm welkom biedt en begeleidt op de punten waar ze nog hulp nodig hebben. 

Moderator worden

Op dit moment zoeken we nieuwe moderatoren voor het Porscheforum. Je mag zelf bepalen waarvoor je je graag voorstelt, als algemene moderator of als moderator voor één of meerdere specifieke topics.

Hiervoor kan je je aanmelden via moderator@porscheforum.be