Porsche feliciteert Rudi Lins met zijn 80 jaar

 

Tussen 1964 en 1971 nam Rudi Lins deel aan de 24 uur van Le Mans en de Targa Florio op Sicilië. Hij won het Europees Hill Climb-kampioenschap voor sportwagens in een Porsche Carrera 6. Op 28 juni 2024 wordt de voormalig fabrieksrijder 80 jaar.

Stuttgart. Michael Steiner, lid van de Raad van Bestuur voor Onderzoek en Ontwikkeling, wenst Rudi Lins het allerbeste op zijn grote verjaardag en bedankt voor zijn vele, vele races voor Porsche. We kijken met veel plezier terug op zijn tijd als fabrieksrijder, toen hij in de jaren zestig met succes de Porsche Carrera 6 bestuurde.”

Rudi Lins werd geboren op 28 juni 1944 in Bludenz in Vorarlberg, Oostenrijk. Hij groeide op met een passie voor sportwagens. Zijn vader had een geautoriseerde VW-werkplaats in zijn geboortestad en was een van de eerste Porsche-dealers in het land.

Na een opleiding tot automonteur werkte Rudi in het familiebedrijf.

Lins begon zijn carrière als autocoureur bij de Oostenrijkse heuvelklimrace Axamer Lizum in een Porsche 356 S. Toen hij nog maar begin twintig was, werd hij in 1965 Oostenrijks nationaal kampioen. In de daaropvolgende drie jaar behaalde hij de titel van Oostenrijks kampioen bergklimmen.

Lins vierde zijn grootste triomf in 1967 toen hij het Europese Hill Climb-kampioenschap voor sportwagens won in een Porsche Carrera 6. Het jaar daarop behaalde hij de tweede plaats.

Tientallen jaren later is Lins nog steeds enthousiast over de lichtgewicht auto met zijn buizenframe en kunststof carrosserie. In de jaren zeventig nam Lins samen met Hans Herrmann deel aan verschillende uithoudingsraces voor Porsche Salzburg KG in een Porsche 917. Na deelname aan de 1000 km Zeltweg in juni 1971 in een 911 S sloot Lins zijn autosportcarrière af. De volgende jaren reisde de water- en wintersporter en halverwege de jaren zeventig nam hij het familiebedrijf over.

Sinds zijn pensionering is Rudi Lins als getuige- en interviewpartner betrokken bij het Porsche Heritage and Museum-team. Hij heeft ook af en toe deelgenomen aan een oldtimerrally.

 

Deel deze post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *